Wie is en wat doet onze ouderraad?

Onze ouderraad

Wie zijn we? 

 

De ouderraad bestaat uit een groep enthousiaste ouders die graag meedenken en meewerken met het schoolteam. Elke maand steken we de koppen bijeen om te kijken hoe wij ons steentje kunnen bijdragen.

Na een lange periode vol online vergaderingen waren we blij dat we in september 2021 weer mochten samenkomen op school. Dit moment legden we meteen vast op beeld. Cheese!

 

Wat doen we?

De ouderraad organiseert in de eerste plaats allerlei activiteiten om ouders en kinderen samen plezier te laten beleven. De kans is groot dat je al eens je stoute schoenen aantrok voor onze bloedstollende Halloweentocht. Of misschien nam je, als een echte bolleboos, deel aan onze quiz om één van de felbegeerde prijzen in de wacht te slepen? We maken het aanbod van activiteiten steeds bekend via het Ouderplatform en onze Facebookpagina: www.facebook.com/ouderraadcatharina. Aarzel niet om ons te contacteren indien je suggesties hebt of graag mee de handen uit de mouwen steekt!

Daarnaast ondersteunen we een aantal projecten van de school. Soms gaan we zelf aan de slag en organiseren we bijvoorbeeld een klusdag. Aan andere activiteiten en projecten leveren we een financiële bijdrage, zoals voor de transportkosten van enkele schooluitstappen, het herstel van het touwenparcours, het klimrek, …. De opbrengst van onze activiteiten vloeit volledig terug naar de schoolwerking.

Een greep uit de activiteiten die we organiseren of mee ondersteunen: Sinterklaas op school, Kerstdrink, ijsjeskraam bij carnaval, schoolfeest, recepties bij de infoavonden in september en de afzwaai in juni, het verfraaien en vergroenen van de speelplaats, Strapdag, Bib op school, ….

Tot slot vormt de ouderraad een schakel tussen de school en de ouders. We slaan graag mee de brug in beide richtingen:

  • De ouderraad treedt op als klankbord voor de school. Samen met enkele leerkrachten woont de directeur onze maandelijkse vergaderingen bij en weet hij ons ook op andere tijdstippen te vinden voor een korte vraag of praktische mededeling. Drie vertegenwoordigers van de ouderraad maken dan weer deel uit van de schoolraad, waar ze samen met buurtbewoners en leden van het schoolteam overleggen over onder meer het schoolreglement en geplande infrastructuurwerken.
  • Omgekeerd is de ouderraad ook het aanspreekpunt voor ouders die niet goed weten bij wie ze terecht kunnen met bepaalde vragen, bezorgdheden, … Wij helpen jou dus graag verder als je ergens mee worstelt. Eventueel nemen we jouw vraag (discreet) op met het schoolteam.

In de kijker!

De coronamaatregelen dwongen ons het afgelopen schooljaar om het merendeel van onze plannen op te bergen. Toch zijn we er trots op dat we enkele veilige activiteiten konden organiseren en een paar projecten rondom de school concreet vorm kregen. We zetten er hieronder een paar in de schijnwerpers. Meer foto’s, informatie en aankondigingen van nieuwe activiteiten vind je terug op onze Facebookpagina: www.facebook.com/ouderraadcatharina.

Contacteer ons

Bruis jij zelf ook van ideeën? Wil je een bezorgdheid met ons delen? Maak je graag deel uit van ons team of wil je gewoon op de hoogte blijven van al onze toffe activiteiten? Geef ons dan een seintje via mail (or.catharina@gmail.com) of bezoek onze Facebookpagina.